Jaargang 2020

Nummer 1 - 2020

Omslag de Wereldfietser nummer 1 - 2020

Inhoud

6 Bovenaards Peru

Fiets je op een route met meer dan vijftig passen tussen de vier- en vijfduizend meter óp aarde of erboven? Hoe dan ook, Axel Carion en Jonas Deichmann vonden de Peruvian Great Divide de mooiste route die ze ooit reden.

12 Ski-fi in Zwitserland

Bert en Carla trokken in het Zwitserse kanton Graubünden van skipiste naar skipiste. Met hun ski’s aan de e-bikes geknoopt, lagen de mooiste ski- én fietsgebieden aan hun voeten.

17 Thema: werken onderweg

Een dienstreis kun je ook op de fiets maken en een goede dienstverlening voor je bedrijf kun je ook onderweg naast je fiets doen, blijkt uit dit thema. In het eerste geval opent de fiets deuren, terwijl in het tweede geval je klanten heerlijk onwetend blijven.

24 Pijn onderweg

Tijdens een fietsreis kan het zomaar gebeuren: opeens heb je pijn in gewrichten of spieren. Moet je stoppen of kun je toch doorfietsen? Fysiotherapeut Pim de Jong legt het verschil uit tussen ‘stoppijn’ en ‘doorfietspijn’.

33 Sint-Columba achterna

Eva fietste in de voetsporen van de eerste christenen in Ierland en Schotland. Slimme zet, want alsof de duvel ermee speelde, vestigden ze zich op de meest pittoreske locaties.

en verder

Inhoud 2
Van de redactie en colofon 3
Op kleine schaal 4
Columns 11, 29
Fietsers onderweg 22
Reisverhaal Leo Woodland 30
Dit zag ik 38
Uitgelezen 40
Beurzen 42
Agenda 45
Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 46
Verenigingsnieuws De Wereldfietser 48
De terugkomst en De volgende keer 51

 


 

Nummer 2 - 2020

Omslag de Wereldfietser nummer 2 - 2020

Inhoud

12 Land zonder bomen

Probeer maar eens rustig door Madagaskar te fietsen als je belaagd wordt door kinderen die denken dat je Sinterklaas bent. Als je dan ook nog eens vastloopt in het mulle zand, wordt het tijd je plannen te heroverwegen.

17 Thema: noodweer

Wind, regen, hagel, zand, bomen, bruinkoolgruis, mais – je kunt het zo gek niet verzinnen of het vliegt je om de oren in het thema noodweer. Gelukkig loopt het allemaal met een sisser af. En wie daar nog niet zo op vertrouwt, kan altijd nog een slaappil nemen. Na u de zondvloed!

28 Stiekem extraatje

Als je vanuit je werk naar de nachtboot gaat en vanaf de nachtboot naar je werk, heeft bijna niemand door dat je een week in Engeland zat. Zo pakt Sofie nog even een lekker septemberextraatje in het Lake District en de Yorkshire Dales mee

32 Onweerstaanbaar gastvrij

In Georgië en Armenië kun je je verliezen in grootse en desolate berg­landschappen. Maar probeer de gastvrijheid van de Kaukasiërs te weerstaan en je hebt een probleem: de gouden regels van de gast­vrijheid staan het simpelweg niet toe.

en verder

Op kleine schaal 4
Themaoproep 5
Dit zag ik 6
Column Hilde Geens 11
Met mes en spork 31
Fietsers onderweg 36
Uitgelezen 42
Agenda 45
Verenigingsnieuws De Wereldfietser 46
Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 48
De terugkomst 51