Nummer 1 - 2020

cover De Vakantiefietser 2020 nummer 1

Inhoud

6 Bovenaards Peru

Fiets je op een route met meer dan vijftig passen tussen de vier- en vijfduizend meter óp aarde of erboven? Hoe dan ook, Axel Carion en Jonas Deichmann vonden de Peruvian Great Divide de mooiste route die ze ooit reden.

12 Ski-fi in Zwitserland

Bert en Carla trokken in het Zwitserse kanton Graubünden van skipiste naar skipiste. Met hun ski’s aan de e-bikes geknoopt, lagen de mooiste ski- én fietsgebieden aan hun voeten.

17 Thema: werken onderweg

Een dienstreis kun je ook op de fiets maken en een goede dienstverlening voor je bedrijf kun je ook onderweg naast je fiets doen, blijkt uit dit thema. In het eerste geval opent de fiets deuren, terwijl in het tweede geval je klanten heerlijk onwetend blijven.

24 Pijn onderweg

Tijdens een fietsreis kan het zomaar gebeuren: opeens heb je pijn in gewrichten of spieren. Moet je stoppen of kun je toch doorfietsen? Fysiotherapeut Pim de Jong legt het verschil uit tussen ‘stoppijn’ en ‘doorfietspijn’.

33 Sint-Columba achterna

Eva fietste in de voetsporen van de eerste christenen in Ierland en Schotland. Slimme zet, want alsof de duvel ermee speelde, vestigden ze zich op de meest pittoreske locaties.

en verder

Inhoud 2
Van de redactie en colofon 3
Op kleine schaal 4
Columns 11, 29
Fietsers onderweg 22
Reisverhaal Leo Woodland 30
Dit zag ik 38
Uitgelezen 40
Beurzen 42
Agenda 45
Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 46
Verenigingsnieuws De Wereldfietser 48
De terugkomst en De volgende keer 51

 

Nieuwsgierig geworden?

Word lid / abonee van een van beide verenigingen en ontvang het tijdschrift vier keer per jaar. Of maak € 10,23 over op banknummer NL11 INGB 0009 0105 40 t.n.v. uitgeverij Holcus te Diemen onder vermelding van 'Nieuwste nummer'. Vergeet daarbij ook niet om je adres door te geven!