Nummer 1 - 2018

6 Bekend maakt bemind

Een liefdesverklaring aan Albanië, zo mag je Eriks artikel wel interpreteren. Dit land herbergt niet één, maar twee fietstrajecten die de mooiste zijn. Nog steeds vind je hier ongerepte gebieden met een overvloed aan mooie landschappen.

10 Kaukasus van kust tot kust

Vriendelijke mensen zijn wat Russell en Sibrenne alom treffen in Georgië en Azerbeidzjan, tot hun berovers aan toe. Gelukkig brengt het ze niet van de kook en kunnen ze blijven genieten van de gastvrijheid én de zwarte wijn.

14 Thema: hitte

Hitte, love it or hate it. Maar ook: neem de gezondheidsrisico’s van extreme warmte serieus, ook als je een passie voor zinderende temperaturen hebt. Want hitte sloopt je lichaam sneller dan je denkt en kan bovendien je beoordelingsvermogen beïnvloeden.

30 Ex-fatbiker

Door druk autoverkeer kreeg Dan een hekel aan asfalt. Toen hij in Zuid-Amerika een Amerikaan op een fatbike ontmoette, viel zijn frank. Waar de weg voor zijn ligfiets ophield, begon met de fatbike de pret. Een klassieke win-winsituatie.

36 Op een huurfiets door Taiwan

Is het toeval dat je in het land van Giant op elke straathoek een toerfiets kunt huren? Jesse stelde geen lastige vragen en maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid om ‘het mooie eiland’ grondig te verkennen.

 

en verder:

3 Van de redactie en colofon
4 Op kleine schaal en themaoproep
9 Met mes en spork
28 Fietsers onderweg
35 Column Harry Wagenaar
40 Dit zag ik
43 Uitgelezen
45 Agenda
46 Verenigingsnieuws De Wereldfietser
48 Verenigingsnieuws De Vakantiefietser
51 De terugkomst en De volgende keer


Nummer 2 - 2018

De Wereldfietser en Vakantiefietser nummer 2 2018

10 Het goede eiland

Gotland is bijkans de ideale fietsbestemming: alle toeristen blijven in de hoofdstad Visby hangen, waardoor fietsers kunnen genieten van rust, ruimte en leegte. Teun hoefde de natuur alleen te delen met een horde half tamme hazen en konijnen. En vogels, veel vogels.

14 Hoogteprofielen

Wil je net een dag flink kilometers maken, blijken er een heleboel heuvels in je route te zitten. Beklimmingen kunnen onaangename verrassingen zijn, maar met hoogteprofielen kun je van tevoren ontdekken wat je te wachten staat. En je kunt ze nog zelf maken ook.

18 Thema: de innerlijke reis

Een reis door ruimte en tijd kan tevens een reis door de onherbergzaamheid van de menselijke psyche zijn, blijkt uit de bijdragen in het thema. Als uiting van spiritualiteit, als zoektocht naar een nieuwe invulling van je leven of juist als bevestiging van een reeds genomen besluit.

34 Lepper

Hoe maak je van een lap koeienkont een fietszadel? Het Nederlandse Lepper toonde ons de ambachtelijke productie van zijn zadels en vertelde over zijn toekomstplannen.

38 De wereld 1.0

Onaangeharkt, niet-uitgedokterd, slechts geboetseerd door verenigde oerkrachten en met als enige menselijke ingreep een weg die de fietsjeuk uit zijn lijf trilt: dat is Kirgizië volgens Robert.

en verder

4 Op kleine schaal
6 Fotowedstrijd De Vakantiefietser
17 Met mes en spork
30 Fietsers onderweg
33 Uitgelezen
43 Column Harry Wagenaar
45 Agenda
46 Verenigingsnieuws De Wereldfietser
48 Verenigingsnieuws De Vakantiefietser
51 De terugkomst en De volgende keer