Nummer 4 - 2018

Omslag de Wereldfietser nummer 4 - 2018

Inhoud

6 Nooit alleen op de Pamir

De Pamir Highway is een warm bad voor fietsreizigers. Dankzij de gastvrije bevolking, maar ook omdat het er een komen en gaan van zielsverwanten is. Des te schokkender was het voor Annelies en Lien om te ontdekken dat Jay en Lauren, die ze in Kroatië ontmoetten, eind juli bij de aanslag in Tadzjikistan om het leven kwamen.

14 Hond steelt show

Is Engeland zo gek van honden of is Ozzie zo’n lieve hond? Als je met ‘glossy Ozzie’ op fietsvakantie gaat, moet je er niet gek van opkijken dat mensen niet jou maar je hond herkennen.

10 Schatzoeken

Een gps-apparaat kan je de route wijzen die je zoekt, maar ook de weg waarvan je niet wist dat je hem zocht. Hans legt uit hoe geocaching zijn fietsreizen verrijkt met verrassende vondsten en kennis over de gebieden die hij doorkruist, en een gezonde competitie met zijn echtgenote aanwakkert.

16 Thema: Rusland

De weg naar een Russisch visum loopt door een klein mijnenveld, maar ben je eenmaal in Rusland, dan gaat er een wereld voor je open. Van impressionistische (bijna-)stillevens op het platteland en thee op een ondergesneeuwde vluchtstrook tot nurks treinpersoneel en zigzag rijdende auto’s. 

34 Winterpret in de Hoge Venen

Je hoeft helemaal niet naar de poolcirkel om een heroïsche tocht over besneeuwde en ijzige wegen te maken. Henk timede zijn tocht naar de Hoge Venen perfect: dichtgesneeuwde weggetjes, verstilde bossen en temperaturen ver onder nul waren zijn deel.

en verder

Inhoud 2
Van de redactie en colofon 3
Commentaar Tadzjikistan 4
Op kleine schaal 5
Fietsers onderweg 28
Dit zag ik 30
Een andere staat van bewustzijn 32
Column Herman Koppelman 37
Uitgelezen 42
Agenda 45
Verenigingsnieuws De Wereldfietser 46
Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 48
De terugkomst en De volgende keer 51