Nummer 1, winter 2018

Wereldfietser nummer 1 2018 

 

6 Bekend maakt bemind

Een liefdesverklaring aan Albanië, zo mag je Eriks artikel wel interpreteren. Dit land herbergt niet één, maar twee fietstrajecten die de mooiste zijn. Nog steeds vind je hier ongerepte gebieden met een overvloed aan mooie landschappen.

10 Kaukasus van kust tot kust

Vriendelijke mensen zijn wat Russell en Sibrenne alom treffen in Georgië en Azerbeidzjan, tot hun berovers aan toe. Gelukkig brengt het ze niet van de kook en kunnen ze blijven genieten van de gastvrijheid én de zwarte wijn.

14 Thema: hitte

Hitte, love it or hate it. Maar ook: neem de gezondheidsrisico’s van extreme warmte serieus, ook als je een passie voor zinderende temperaturen hebt. Want hitte sloopt je lichaam sneller dan je denkt en kan bovendien je beoordelingsvermogen beïnvloeden.

30 Ex-fatbiker

Door druk autoverkeer kreeg Dan een hekel aan asfalt. Toen hij in Zuid-Amerika een Amerikaan op een fatbike ontmoette, viel zijn frank. Waar de weg voor zijn ligfiets ophield, begon met de fatbike de pret. Een klassieke win-winsituatie.

36 Op een huurfiets door Taiwan

Is het toeval dat je in het land van Giant op elke straathoek een toerfiets kunt huren? Jesse stelde geen lastige vragen en maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid om ‘het mooie eiland’ grondig te verkennen.

 

en verder:

3 Van de redactie en colofon
4 Op kleine schaal en themaoproep
9 Met mes en spork
28 Fietsers onderweg
35 Column Harry Wagenaar
40 Dit zag ik
43 Uitgelezen
45 Agenda
46 Verenigingsnieuws De Wereldfietser
48 Verenigingsnieuws De Vakantiefietser
51 De terugkomst en De volgende keer