Nummer 3 - 2018

Omslag de Wereldfietser nummer 3 - 2018


6 Digitale detox

Om helemaal los te komen van het jachtige bestaan in de Lage Landen fietste Erwin zonder telefoon en horloge over Gran Canaria – op een stadsfiets met zes versnellingen. Want het moet wel leuk blijven natuurlijk.

10 Diehard in onruste

Pionier, held, monument en sinds een paar jaar ook pensioengerechtigde. Ondanks dat Frank van Rijn zeventig is geworden, wil hij voorlopig van geen ophouden weten. Als het aan hem ligt, wordt hij honderd.

18 Thema: zonder woorden

Als je geen gemeenschappelijke taal hebt om je in uit te drukken, kunnen er nogal eens misverstanden ontstaan – zoveel wordt wel duidelijk in de themabijdragen. Maar gelukkig is de menselijke geest creatief en zijn de wegen om de Babylonische spraakverwarringen heen vaak verbluffend eenvoudig.

32 Op proef: fietskarren

Een goede fietskar is kinderwagen, buggy en transporter in één. Maar waar moet je op letten als je met de kleine wurm uit rijden wilt in een fietskar? Neem je vering, moet er een hangmat in kunnen en neem je een één- of tweepersoonsuitvoering?

38 Colombiaans plat

Bestaat de Colombiaanse fietscultuur dankzij of ondanks de steile bergen? Hoe dan ook, bij de start van hun reis door Colombia worden Jaap en Tettie uitgeleide gedaan door honderden fietsers. Bergop uiteraard.
 
en verder

3 Van de redactie en colofon
4 Op kleine schaal
15 Column Harry Wagenaar
6 Marokko
28 Fietsers onderweg
30 Dit zag ik
37 Met mes en spork
42 Uitgelezen
45 Agenda
46 Verenigingsnieuws De Wereldfietser
48 Verenigingsnieuws De Vakantiefietser
51 De terugkomst en De volgende keer