Nummer 3, zomer 2017

Wereldfietser nummer 3 2017 

 

Inhoud

6 Singlespeed rond de wereld

Op wereldreis met één versnelling, voor Markus Stitz was het een logische keuze. Zo had hij meer tijd om over andere zaken na te denken. Zoals de ontmoetingen die zijn dagen kleurden. Of zijn vader, die tijdens de reis plotseling overleed.

10 Coast to coast door Engeland

Als heuvels en wind ervoor zorgen dat je drie uur fietst over vijftien kilometer, kun je wel zeggen dat Engeland niet voor watjes is. Gelukkig hebben de elven er een brievenbus en geven ze gehoor aan wensen – mits je ze goed formuleert.

14 Op proef: tarp en bivi

Gelukkig voor de fietsreiziger zijn er genoeg lichtgewicht tentjes op de markt waarin je ook nog je kont kunt keren. Maar als je het concept ‘tent’ voor ‘onderdak’ verruilt, kan het nog lichter: met een bivi of tarp.

20 Thema: terra incognita

Vroeger werden onbekende gebieden op kaarten voorzien van de kreet hic sunt dracones of hic sunt leones, om aan te geven dat het onbekende gebieden waren die werden bevolkt door draken dan wel leeuwen. Maar je zult het altijd zien: in gebieden waar fietsreizigers nauwelijks nog hun sporen hebben getrokken, wonen ook gewoon mensen.

32 Rick Creemers is gestoord

Euforische Facebook-berichten, hoofdletters, uitroeptekens – sommige volgers vinden het nep. Maar zo is Rick echt! Zegt Rick. Hij heeft wel degelijk een andere kant, maar die houdt hij voor zichzelf.

36 Een jaar op de fiets

Martijn Doolaard fietste vanuit Amsterdam een jaar lang over de wereld. Na thuiskomst vulde hij een boek met de prachtige foto’s en de begeleidende herinneringen. Wij mochten een aantal foto’s en verhalen publiceren.

en verder

2 Inhoud 4 Van de redactie en colofon 5 Op kleine schaal en themaoproep 13 Column Jan Postema 18 Dit zag ik 31 Snipper en Met mes en spork 41 Uitgelezen 43 Agenda 44 Verenigingsnieuws De Wereldfietser 46 Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 48 Fietsers onderweg 51 De terugkomst en De volgende keer