Nummer 4 - 2019

cover De Wereldfietser 2019 nummer 4

Inhoud

6 De rode snelweg

Een snelweg waarvoor je de skills van een mountainbiker nodig hebt, kan alleen maar de moeite waard zijn. En dat is ook zo, ondervinden Marc en Willem in Guinee op de onverharde N24, waar ze zich onderdompelen in het Afrikaanse leven van alledag.

10 Millimeterwerk of nattevingerwerk?

Een fietsmeting kan je positie op de fiets verbeteren, zodat je comfortabeler en blessurevrij kunt fietsen. Maar wat als je uit drie metingen drie verschillende uitkomsten krijgt? De meerwaarde zit in het gesprek met degene die je opmeet, stelt Mieke vast.

15 Thema: achter het IJzeren Gordijn

Het IJzeren Gordijn sprak en spreekt tot de verbeelding. Fietsers die reisden achter het IJzeren Gordijn – net gevallen of nog onwrikbaar overeind – belandden in een onbekende wereld. Tegenwoordig proef je op deze voormalige scheidslijn de historie, het menselijk leed en de hoop.

32 Fietswandelen in Nederland

Logisch, als de een wil wandelen en de ander wil fietsen, ga je fietswandelen. Hun innovatie brengt Bianca en Dirk in Nederland, alwaar hun vinding wel lijkt gemaakt voor het ontdekken van de flora en fauna.

36 Cuba

Een luik waar voor iedere voorbijganger een taart uitkomt – Cuba moet wel een magisch land zijn. Dat ligt iets genuanceerder, ontdekken Jeroen en Mette. Winkels voor niet-Cubanen zijn er nauwelijks en het is bloedheet. De goedlachse Cubanen maken veel goed.

en verder...
Inhoud 2
Van de redactie en colofon 3
Op kleine schaal 4
Met mes en spork 13
Fietsers onderweg 30
Column Herman Koppelman 39
Dit zag ik 40
Uitgelezen 43
Agenda 45
Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 46
Verenigingsnieuws De Wereldfietser 48
De terugkomst en De volgende keer 51

 

Nieuwsgierig geworden?

Word lid / abonee van een van beide verenigingen en ontvang het tijdschrift vier keer per jaar. Of maak € 10,23 over op banknummer NL11 INGB 0009 0105 40 t.n.v. uitgeverij Holcus te Diemen onder vermelding van 'Nieuwste nummer'. Vergeet daarbij ook niet om je adres door te geven!